Otomotiv Sektörü Haberleri
03 May, 2021

Benzersiz Yeşil Rengi ile Rolls-Royce Bespoke Phantom Oribe

İzmir Mekan Rehberi

Benzersiz yeşil rengini antik Japon seramiklerinden alan Rolls-Royce Bespoke Phantom Oribe göz kamaştırıyor.

Rolls-Royce Motor Cars, Hermès ile deneyim ve miraslarını birleştirerek özel müşterileri olan Japon girişimci, sanat kolektörü ve süper otomobil tutkunu Yusaku Maezawa için eşsiz bir Phantom tasarladı. Doğu ile Batı’nın, antik ile modernin, huzur ile neşenin buluşmasını yansıtan Bespoke Phantom Oribe’nin iç ve dış mekanı Rolls-Royce ve Hermès’in tasarım uzmanları tarafından tamamen elle tasarlandı.

 

İzmir Mekan Rehberi
Phantom Oribe’nin tasarım ilhamı Maezawa’nın antik Japon seramik koleksiyonundaki renkler.

Otomobilin çarpıcı iki tonlu dış görünümü, Maezawa-san’ın koleksiyoncusu olduğu antika Japon Oribe objelerinin karakteristik yeşil ve krem rengi sırlarıyla eşleşiyor.

 

İzmir Mekan Rehberi
Üst kısım, müşteri için özel olarak oluşturulan ve tamamen özel bir renk olan Oribe Yeşili ile tamamlanmış

Bu özel renk Goodwood’daki Surface Finish Center’daki uzmanlar tarafından aylar boyunca geliştirilen ve 16. yüzyıl seramiklerini karakterize eden parlak ve koyu bir yeşil tonu. Çarpıcı etki, alt bölümdeki krem rengiyle harika bir şekilde tamamlanmış.
İç mekan ise, direksiyon simidi ve tutma kollarından vites seçiciye kadar, ağırlıklı olarak Hermès Enea Green deri ile donatılmış. Aynı Hermés deri, üst gösterge paneli, torpido gözü, orta konsol, sürahi saklama bölmesi ve şampanya soğutucusu gibi yüzeyleri de kaplıyor. Torpido gözü kapağında ise Hermés imzası “Habillé par Hermès Paris” ile kabartması göze çarpıyor. Yeşile eşlik eden yumuşak Seashell White vurgular, onunla uyumlu kuzu yünü paspaslar ise baştan sona bir ışık ve ferah alan hissi yaratıyor.

İzmir Mekan Rehberi
Eşsiz İç Mekan

İç mekan, Open Pore Royal Walnut kaplamanın kesintisiz ve dokulu estetikle kapılara uygulanması sonucu ortaya çıkan ahşap hoparlör perdeleri gibi, Rolls-Royce Bespoke’un tasarım ve el işçiliği örnekleriyle dolu. Rolls-Royce için bir başka ilk olarak Hermès ‘Toile H’ kanvası, kapı kolçaklarında, orta ve arka konsollarda ve en önemlisi de tavan döşemesinde bulunuyor.

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar